Verschillende organisaties willen verbod op autoreclame (+VIDEO…)

Het afgelopen weekend is een honderdtal fietsers vanuit het centrum van Brussel naar het Autosalon getrokken, dat momenteel toegankelijk is voor het grote publiek. Hun hoofddoel: een verbod op reclame voor auto’s…

Verschillende organisaties willen verbod op autoreclame (+VIDEO…)

“We willen de politiek vragen om de reclame voor wagens te reguleren, of zelfs te verbieden, want er is enorm veel promotie voor de auto. Net nu we oplossingen willen vinden voor de huidige mobiliteits- en gezondheidsproblemen”, aldus Aurélie Willems, secretaris-generaal van Gracq (Groupe de Recherche et d’Action des Cyclistes Quotidiens). “We willen de alternatieven promoten, maar tegelijk blijven we miljoenen pompen in het promoten van de wagen”, vervolgde ze.

Verschillende andere organisaties, zoals Extinction Rebellion, eisen eveneens dat de overheid autoreclames op zijn minst reguleert. Het uiteindelijke doel is een algemeen verbod, al mag dat gerust stapsgewijs worden ingevoerd, zo wordt gezegd. Men zou kunnen beginnen met het bannen van reclame voor wagens die te vervuilend, zwaar en/of krachtig zijn, waarbij dan in de eerste plaats aan grote SUV’s wordt gedacht.

Hieronder tonen we een reclamespot van de Lamborghini Urus SUV. Zomaar.

Bron: Belga