Wrangler, de “King Kong van het Autosalon”

Jeep is als Pampers: een merk dat zo sterk is, dat het een soortnaam wordt. Elke SUV, ongeacht van welk merk, heet in de volksmond een “jeep”. Toch is deze Wrangler pas een échte Jeep de naam waardig…

Wrangler, de “King Kong van het Autosalon”

Wim Willems (pr-manager Jeep): “Je herkent een Jeep aan zijn typische look. Die verandert niet. Daar wordt streng op toegekeken. We hebben designteams in Italië en de Verenigde Staten die waken over het behoud van de Jeep-stijl. Achter die klassieke façade schuilt wel degelijk nieuwe technologie. Op het Autosalon presenteren we een hybride Jeep Renegade, later dit jaar lanceren we ook een hybride Compass en Wrangler. Jeep en hybride motoren, dat is een perfecte match. We willen van al onze modellen een groene versie uitbrengen.”

Wat staat er zoal in het stijlboek van Jeep? Willems: “Veel referenties naar vroeger. De grille met de zeven sleuven. De ronde koplampen. De banden met een vast trapeziumpatroon. Binnen in de auto zitten heel wat subtiele verwijzingen naar Jeep verstopt. In de voorruit van bepaalde modellen vind je een afbeelding van de originele Jeep Willys. Het dashboard van de Wrangler heeft de vorm van de eerste Jeep. Zulke knipogen maken Jeep extra leuk.”

Jeep op het Autosalon van Brussel: Wat mogen we verwachten?