Buzz

15-jarige betrapt aan 174 km/u… met vader als copiloot

Opvallend verhaal uit Frankrijk, waar de gendarmerie een wagen onderschepten die 174 km/u raasde in plaats van de toegelaten 130. Veel te snel natuurlijk, maar het frappantste is dat de ‘piloot’ amper 15 jaar oud is en dat zijn vader op de passagiersstoel zat. (foto: Gendarmerie du Gard)

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 24/02/2022 | Leestijd: 1 min

De feiten dateren van 19 februari jongstleden. Op de A9 kreeg een patrouille van de gendarmerie van de snelwegpeleton van Gallargues-le-Montueux (Gard) een Kia Ceed van de eerste generatie in de smiezen. Uit hun snelheidsmeting bleek dat de Zuid-Koreaanse wagen maar liefst 44 km/u rapper reed dan mocht. Vanzelfsprekend werd onmiddellijk alles in het werk gesteld om de laagvlieger te intercepteren.

Eens aan de kant gezet, vonden de gendarmen dat de bestuurder er aan de zeer jonge kant uitzag. Ze hadden geen ongelijk, want de knaap was nog geen 16 jaar oud. Minstens even frappant is dat de vader van de jongen naast hem zat “om hem te leren rijden“.

Advertentie – lees hieronder verder

Huh?

Gendarmerie

Blijkbaar was de tiener al ingeschreven bij een rijschool, maar had hij nog geen enkele rijles gekregen of zelfs maar de wegcode onder ogen gekregen. Ondanks dat acute gebrek aan kennis en ervaring vond de papa van de jonge kerel het een goed idee om hem over de snelweg te laten razen alsof ze dringend in het ziekenhuis moesten zijn, wat voor alle duidelijkeid niet het geval was.

Vervolgens…

De wagen werd in beslag genomen en getakeld en een foto van die takeling vereeuwigd op de Facebook-pagina van het gendarmeriekorps. Wat de vader en zijn zoon betreft: hen hangt een zware straf boven het hoofd. Ze worden namelijk verwacht in de rechtbank van Nîmes om hun capriolen te verdedigen bij de rechter.

De tiener wordt beschuldigd van overdreven snelheid en rijden zonder rijbewijs, de vader aan medeplichtigheid aan rijden zonder het begeerde document. Ze zullen wellicht ook worden uitgekafferd wegens het in gevaar brengen van andere weggebruikers.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie