Buzz

295 km/u met kerstboom op dak

Bij Hennessey Performance hebben ze de kerstperiode nuttig doorgebracht door het snelheidsrecord met een kerstboom op het dak te verbeteren. De 811 pk sterke Audi RS6 suisde mét spar tegen maar liefst 295 km/u over het asfalt.

Alain De Jong  | Gepubliceerd op 30 dec. 2021 | Leestijd: 2 min

Het snelheidsrecord met een kerstboom op het dak is nu niet meteen een olympische discipline, maar het is toch niet de eerste keer dat iemand zich aan zo’n eindejaarsgeintje waagde. In 2018 liet een tot 986 pk opgevoerde Jeep Grand Cherokee Trackhawk met kerstboom op het dak al een snelheid van 291 km/u optekenen.

Dat moet nog beter kunnen dachten ze bij Hennessey Performance, de bekende Amerikaanse tuner die nooit om een pk’tje meer verlegen zit. Dus haalde John Hennessey een Audi RS6 Avant van stal waarmee normaal zijn vrouw rijdt. Die break is na de nodige aanpassingen door de tuner goed voor 811 pk. Een eerste testrit zonder dakdrager leerde dat de Audi op 330 km/u piekte.

Advertentie – lees hieronder verder

Mét naalden aan de finish

Audi RS6 295 km/h et un sapin de Noël sur le toit

Dan de grote uitdaging: een kerstboom stevig op het dak binden en knallen maar! De verstoorde stroomlijn slokte uiteraard wat vermogen op, zodat de eerder opgetekende topsnelheid normaal niet bereikt zou worden.

Maar wat was wel mogelijk? De Audi RS6 mét spar haalde uiteindelijk een top van 295 km/u! En merkwaardig genoeg behield het boompje daarbij nog de meeste van zijn naalden. Een prestaties die minstens zo indrukwekkend is als de bereikte topsnelheid.

Foto’s : Hennessey Performance

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie