Buzz

Bugatti bedacht knettergekke champagne “voor de feestdagen”

Wie eind vorige maand een origineel kerstcadeau zocht en geld te over had, kon “La Bouteille Noire” aanschaffen: een fles champagne in een sublieme carbon behuizing als knipoog naar de Bugatti La Voiture Noire, eveneens enig in zijn soort.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 09/12/2021 | Leestijd: 2 min

In 2019 baarde Bugatti op het Autosalon van Genève opzien met La Voiture Noire, een uniek model op basis van de Chiron. Het was een eerbetoon aan de legendarische 57 SC Atlantic, waarvan er amper vier werden geproduceerd en waarvan er één exemplaar, in het zwart, nooit is teruggevonden.

Bugatti La Voiture Noire

Advertentie – lees hieronder verder

La Voiture Noire haalde vooral het nieuws vanwege zijn gigantische prijs van 11 miljoen euro, belastingen niet inbegrepen. De wagen werd verkocht aan een anonieme liefhebber, al meende de Spaanse pers dat niemand minder dan stervoetballer Cristiano Ronaldo hem de zijne had gemaakt.

Vorig jaar stond de unieke supercar tijdens de eindejaarsfeesten te pronken op een plein in Molsheim (de geboorteplaats van het merk), waarna hij werd afgeleverd aan zijn nieuwe eigenaar.

Prestige

We zijn inmiddels een jaar verder en Bugatti heeft weer van zich laten horen. Niet met een auto, wel met “La Bouteille Noire“, een zwarte fles Champagne van 15 liter (ook wel Nabuchodonosor genoemd) van Maison Carbon die in een handgemaakte koolstofvezel koffer woont.

Bugatti La Bouteille Noire

De koffer heeft het ontwerp van de auto en de fabricage ervan, goed voor 150 werkuren, nam het Spaanse bedrijf Ixo voor haar rekening.

Het team gebruikte niet minder dan 314 bladen koolstofvezel voor de buitenzijde, en binnenin Havana-leder (zoals in La Voiture Noire) en led’s om de imposante fles, met daarin een mix van Chardonnay en Pinot Noir uit het wijnjaar 2000, zoals het moet in de verf te zetten. Daarnaast werd een systeem van 14 (!) ventilatoren voorzien om de Champagne koel te houden.

Overdonderend prijskaartje

Bugatti en Champagne Carbon wilden geen officiële prijs op de set kleven, maar we hebben vernomen dat het geheel meer dan 250.000 euro “waard” is. Op 27 november werd La Bouteille Noire in Londen verkocht aan een zakenman die, net zoals de koper van La Voiture Noire, anoniem wilde blijven.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie