Buzz

Deze Ferrari schept verwarring

Deze foto van het interieur van een Ferrari 599 GTB heeft bijzonder veel verwarring op het internet veroorzaakt. Nochtans is er niets verwarrends aan. Zie jij het?

Geschreven door Joris Bosseloo | 05/07/2021

Het beeld van de cockpit van een handgeschakelde Ferrari 599 GTB Fiorano deed vraagtekens verschijnen op de sociale netwerksite Reddit. “Waarom heeft deze Ferrari vier pedalen?”  vroeg iemand zich af. Het lijkt op de foto inderdaad dat de Italiaanse sportbolide er daar geen drie maar vier van heeft. Top Gear NL pikte de ministorm op en gaf meteen aan dat het “fenomeen” niets met tussengas te maken heeft, een techniek die we in dit artikel uit de doeken doen.

Schijn bedriegt

Wie de foto een beetje aandachtig bekijkt, ziet vrijwel onmiddellijk dat deze Ferrari drie pedalen heeft zoals dat gebruikelijk is voor auto’s met een manuele versnellingsbak. Het verschil met de meeste andere wagens is dat er in deze bolide een gepolijste metalen plaat werd aangebracht die als een spiegel werkt en op de bovenstaande foto de indruk wekt dat er een extra pedaal aanwezig is. Qua non-nieuws kan dit tellen, maar geef toe dat je heel even geïntrigeerd was…

Advertentie

Foto: RM Sotheby’s

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook