Buzz

“Een ramp als we Aventadors niet kunnen redden”

Inmiddels heeft bijna iedereen weet van de Felicity Ace die afgelopen week vuur vatte en sindsdien stuurloos op de Atlantische Oceaan dobbert. Aan boord van dat vrachtschip zijn geen mensen meer, wel een hele hoop (peperdure) wagens die wellicht niet meer te redden vallen. “Auto’s kunnen opnieuw geproduceerd worden”, denk je nu misschien, maar dat klopt niet helemaal…

Geschreven door Joris Bosseloo | 26/02/2022

De Felicity Ace was koers aan het zetten naar de Verenigde Staten, waar duizenden Amerikanen aan het wachten waren – of eerder ‘zijn’ – op de levering van hun nieuwe wagen, wat tegenwoordig extreem lang kan duren. Jammer voor hen brak de hel los nadat lithium-ionbatterijen van een elektrische auto in brand vlogen. Daarop werd een actie op poten gezet om de bemanningsleden te redden.

En wat met de auto’s?

Felicity Ace fire

Advertentie

Zo’n 1.100 Porsches, bijna 200 Bentley’s en een aantal Audi’s en Lamborghini’s staan nog in het cargoruim geparkeerd. Vooral voor enkele Lamborghini-klanten is dat een probleem, meer bepaald voor diegenen die een Aventador hebben besteld.

Dat zit zo: de Huracán en de Urus (SUV) zijn nog gewoon in productie, dus zulke bolides kunnen opnieuw in elkaar gezet worden, maar de Aventador zit aan het einde van zijn carrière en voorlopig kan niemand bevestigen of er nog exemplaren van gebouwd kunnen worden. Dat hangt niet alleen van het merk van ook van zijn toeleveranciers af.

Een sprankeltje hoop

Felicity Ace

Lamborghini-CEO Andrea Baldi probeert intussen de gemoederen te bedaren. Hij bevestigt dat het model uitverkocht is, maar zegt dat de mogelijkheid bestaat dat niet alle Aventadors aangetast zullen zijn en dat er mogelijks klanten hun bestelling annuleren, zodat er anderen geholpen kunnen worden. Dat is een beetje zoals in de Kerstman geloven…

Eens we een definitief beeld hebben van de situatie, brengen we iedereen op de hoogte. – Andrea Baldi

Foto ter illustratie © Lamborghini | foto Felicity Ace © Marinha Portuguesa 

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook