Buzz

Man betrapt met step op snelweg

Op de A68-autosnelweg tussen Toulouse en Albi hielden agenten van de verkeerspolitie een vreemde vogel tegen die op de pechstrook aan het rijden was met een elektrische step.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 02/11/2022 | Leestijd: 1 min

Ter hoogte van de Franse gemeente Montastruc-la-Conseillère zagen de agenten van de verkeerspolitie iets vreemds. Een jongeman van 20 jaar reed er namelijk op de pechstrook met een elektrische step. Het spreekt voor zich dat hij direct onderschept werd omdat hij een groot gevaar betekende.

Photo generique trottinette

Advertentie – lees hieronder verder

Lange afstand

De man verklaarde aan de gendarmes dat hij om 5 uur vertrokken was in Toulouse en tot in Albi wilde geraken, wat toch een stevige rit van 76 km is. Op 20 km van zijn huis werd hij al tegengehouden. De man was van plan om onderweg op een van de snelwegparkings de batterij van zijn step op te laden.

Helaas voor hem kreeg hij een boete van de gendarmes, die hun verbazing op sociale media kenbaar maakten. Ze wezen er bovendien op dat een step met een elektromotor niet sneller dan 25 km/u mag rijden en dat het gebruik verboden is op het voetpad en uiteraard ook op de snelweg. Het is niet bekend hoe de reis van de jongeman eindigde.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie