Buzz

Ministers laden elektrische auto’s op met… een dieselgenerator!

Tijdens een Europese top in Lyon verplaatsten de ministers zich in elektrische auto’s die werden opgeladen aan dieselgeneratoren wegens een gebrek aan laadpunten ter plaatse. Dit is geen grap!

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 22/02/2022 | Leestijd: 2 min

Frankrijk neemt momenteel het voorzitterschap van de Europese Unie waar en in het kader daarvan vond onlangs een top plaats in Lyon waarvoor de ministers van buitenlandse zaken en volksgezondheid van de lidstaten waren uitgenodigd.

Rekening houdend met het klimaatbeleid om de ecologische voetafdruk te beperken, was vervoer voorzien met elektrische wagens. Een strak plan, alleen was de laadinfrastructuur aan het Palais des Congrès in Lyon ontoereikend om de hele vloot ter plaatse op te laden, meldt de lokale krant Le Progès.

Advertentie – lees hieronder verder

Dus moest de organisatie een creatieve oplossing bedenken en werden enkele dieselgeneratoren gehuurd om de elektrische wagens, die de ministers voor hun verplaatsingen tijdens de top gebruikten, van stroom te voorzien. Te gek voor woorden…

Zwak excuus van de overheid

zero emission

Toen de lokale overheid met deze ‘stunt’ werd geconfronteerd, haalde ze als excuus dat er op deze locatie slechts vier laadpunten aanwezig zijn en dat een uitbreiding niet mogelijk is omdat het om een geklasseerde site gaat.

Dat is een zeer zwak excuus aangezien er in Lyon meer dan 200 oplaadstations aanwezig zijn, met vaak telkens twee laadpalen, naast verschillende snelladers. Aangezien het gezelschap overdag vergaderde en ook de nacht doorbracht in Lyon, was het natuurlijk best mogelijk geweest om de elektrische auto’s daar te gaan opladen, in plaats van ze aan een dieselgenerator te hangen.

Zeker in een tijd waarin de dieselrijder verketterd wordt en de bevolking wordt aangezet om zo snel mogelijk een elektrische wagen te kopen en te investeren in groene energie.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie