Buzz

Profvoetballer krijgt 50.000 euro boete voor “verkeerde auto”

De Franse profvoetballer Kingsley Coman heeft een boete van maar liefst 50.000 euro gekregen omdat hij met “een verkeerde auto” naar de training van FC Bayern München was afgezakt. Dat moest een Audi zijn en geen Mercedes-AMG.

Geschreven door Joris Bosseloo | 18/03/2021

Kingsley Coman speelt voor FC Bayern München, een Duitse eersteklasse voetbalploeg die door Audi wordt gesponsord. Om die samenwerking in de verf te zetten, worden de spelers elk seizoen opnieuw op een gloednieuwe wagen getrakteerd. De voorwaarde is uiteraard dat de mannen van het elftal ook effectief in een auto van het merk met de vier ringen op trainingen en matchen opdagen, en zeker niet in eentje van de concurrentie. Wie zich niet aan die regel houdt, krijgt een fikse boete.

Kingsley ging serieus in de fout door met een Mercedes-AMG G 63 toe te komen in plaats van met de elektrische Audi e-tron die hem door zijn sponsor ter beschikking werd gesteld. De toegang tot de parkeergarage van FC Bayern München werd hem ontzegd en hij moet een boete van 50.000 euro betalen wegens contractbreuk.

Advertentie

Niet de eerste keer

In 2020 deed de Fransman hetzelfde, maar dan met een McLaren. Hij haalde toen als reden aan dat zijn zijspiegel stuk was.

Bayern Münih'in Sabener Strasse Tesisleri'ne Mercedes aracıyla giden Kingsley Coman ceza yemekten kurtulamadı.

Bayern Münih'in önemli sponsorlarından biri Audi olduğu için istisnai durumlar dışında tesislere başka marka araçlarla girişe izin verilmiyor. (Bild) pic.twitter.com/usACt0ZOId

— FutSport (@FUTSPORTTR) March 16, 2021

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook