Buzz

Ritje met nieuwe auto van papa eindigt in drie “pertes totales”

Het afgelopen weekend gebeurde er in de Oost-Vlaamse gemeente Lede een opvallend verkeersongeval waarbij in totaal drie wagens, waarvan twee geparkeerde, “perte totale” werden gereden. Achter het stuur zat een jonge knaap die de gloednieuwe auto van zijn vader wilde uitproberen. (foto’s © Koen Moreau via HLN.be)

Geschreven door Joris Bosseloo | 06/07/2021

De feiten gebeurden zaterdagochtend rond 9 uur, vlak voor een kleuterschool in Lede. Een jongeman reed op dat ogenblik met de pas gekochte Renault Captur van zijn vader, een compacte SUV ter waarde van zo’n 20.000 euro, maar verloor de controle over het stuur ter hoogte van een verkeersdrempel. De Renault reed vervolgens in op een geparkeerde Audi A1 die op zijn beurt tegen een VW Golf 7 knalde. Beide wagens zouden nu afgeschreven zijn wegens te zware schade, waaronder een gescheurd onderstel, zo meldt HLN.

Extra pijnlijk is dat zowel de Audi als de Volkswagen aan mensen van hetzelfde gezin toebehoren. Die familie kwam door het verkeersongeval dus prompt zonder auto’s te zitten. Wat de Renault betreft: daar blijft niet veel meer van over. De cross-over eindigde aan de overkant, zowel in een struik als tegen een oplegger, en waarschuwde zelf de 100 (een automatisch systeem), waarop een politiepatrouille en een ambulance ter plaatse kwamen. Uiteraard moesten alle drie de auto’s worden getakeld, wat voor een wegversperring zorgde.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook