Buzz

Waarom verkoopt justitie Ferrari’s en Lamborghini’s?

De FOD Justitie biedt momenteel tien voertuigen te koop aan, waaronder enkele sport- en luxeauto’s. Maar hoe kwamen deze voertuigen in handen van de Belgische overheid en waarom worden ze verkocht? Meer uitleg!

Geschreven door Nicolas Joannès | 25/06/2021

Op Finshop worden allerhande zaken verkocht, van huishoudelijke apparaten tot kleding, meubels en voertuigen. Sommige van de te koop aangeboden personenwagens zijn beschadigd, andere in goede staat, en dan zijn er ook die opvallen door hun prestigieuze karakter.

Wat is de oorsprong van deze spullen?

Net zoals de andere aangeboden artikelen worden deze auto’s door Finshop verkocht om de rekening van de federale staat, de gewesten en de gemeenschappen te spekken. Zoals Belga uitlegt, gaat het om goederen die niet meer worden gebruikt door de overheid, of die in beslag werden genomen of verbeurd werden verklaard door justitie of de douane, al kunnen er ook zaken tussenzitten uit nalatenschappen die in de handen van de staat terecht zijn gekomen.

Welke auto’s?

Naast tal van gewone wagens die momenteel te koop worden aangeboden, vallen er in de nieuwe lichting enkele rasechte supercars op. In het bijzonder twee mythische Italiaanse modellen uit de late jaren ’80 en vroege jaren ’90, namelijk een gele Lamborghini Diablo en een rode Ferrari Testarossa. We merken ook de aanwezigheid op van een iets recentere Ferrari 456 GT alsook van twee exemplaren van de Porsche 928. En ook: een Jaguar XJS, een Mercedes SL, een E500 Brabus en een G500 Brabus. Om te eindigen, halen we een magnifieke BMW 850i aan.

Wie kan ze kopen?

Particulieren krijgen (jammer genoeg) geen toegang tot de verkoop. Deze is namelijk voorbehouden aan professionele autohandelaars die over een BTW-nummer beschikken. De verkoop (met inschrijving!) loopt af op 30 juni of 1 juli, afhankelijk van het voertuig. Aan de uiteindelijke verkoopprijs moet 20% van de biedprijs worden toegevoegd. Ga je kijken, check dan zeker de staat van de voertuigen aangezien sommige ervan al jaren niet meer hebben gereden.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook