Een tweedehandswagen kopen

Een tweedehandswagen kopen: zo vermijd je onaangename verrassingen

Een tweedehandse auto kopen, kan kopzorgen opleveren. Deze tips zullen je zeker helpen om onaangename verrassingen te voorkomen…

de redactie | Gepubliceerd op 22/05/2021 | Leestijd: 4 min

De zoektocht naar een een tweedehandswagen begint tegenwoordig meestal op het internet. Twijfel je over de motorkeuze (benzine, diesel, hybride, CNG, elektrisch…)? Raadpleeg dan zeker dit artikel.

Neem contact op met de verkoper

Als je eenmaal de auto hebt gevonden die aan je criteria voldoet, neem dan contact op met de verkoper voor meer informatie. Probeer jezelf voor te bereiden door gebruikelijke problemen van het model te achterhalen en vraag of de wagen in recente termen een onderhoud heeft gekregen, of de banden in goede staat zijn en/of er een vervanging van de distributieriem heeft plaatsgevonden om extra kosten na de aankoop te vermijden. In ieder geval is het zo dat de verkoper je volgens de letter van de wet een geldige Car-Pass moet bezorgen. Professionele handelaars zijn zelfs verplicht om het Check Car-Pass-logo in advertenties te tonen.

Advertentie – lees hieronder verder

Het voertuig zorgvuldig inspecteren

Nog steeds geïnteresseerd? Ga het voertuig dan ter plaatse bezichtigen en controleer de staat ervan alvorens achter het stuur te kruipen voor een testrit. Hier vind je een gedetailleerde lijst van wat er geïnspecteerd moet worden. Vraag ook inzicht in het onderhoudsboekje; zo kan je nagaan welke problemen de wagen heeft gehad en of ze effectief werden opgelost.

Niet te overhaast…

Vraag om een testrit en let op de zaken die in dit artikel vermeld staan. Laat je niet kennen en wees nooit overenthousiast, want dit zal in je nadeel spelen tijden de onderhandelingen over de prijs. Onthou dat er in België enorm veel occasies te koop worden aangeboden, dus vergelijk de prijzen van gelijkaardige modellen en probeer het budget zo laag mogelijk te houden. Dit laatste spreekt natuurlijk voor zich, al is het geen evidentie. Heb je begrepen dat er kosten voor de deur staan? Zijn er gebreken die de prijs naar omlaag kunnen halen? Speel hier dan zeker op in. En als je de verkoper niet kan overtuigen tot het maximumbedrag dat je in gedachten hebt, dan zoek je maar beter verder tot je wel je gading vindt. Haast en spoed…

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie