Weyts: “Toyota Corollo kan niet voor een minister”

Nog geen twee weken geleden kwam aan het licht dat het wagenpark van onze Vlaamse minsters en hun kabinetten geen 25, maar 34 auto’s telt. Vooral die van de ministers zelf – de exemplaren die in eerste instantie niet werden doorgegeven – zijn aan de dure kant. Ben Weyts ging alvast volop in de tegenaanval. “Ministers hebben een auto van standing nodig, geen Toyota Corollo (sic)”.

Weyts: “Toyota Corollo kan niet voor een minister”

In een parlementaire vraag liet Jos D’Haese van de PVDA zijn ongenoegen blijken over de dure leasingwagens van onze ministers, waarvan er twee bijna 2.500 euro per maand aan belastinggeld kosten (van Jan Jambon en Hilde Krevits). Ex-minister van mobiliteit Ben Weyts antwoordde daarop dat een hoogwaardigheidsbekleder als hijzelf over een wagen met standing moet beschikken, niet over een Toyota ‘Corollo’, waarmee hij natuurlijk ‘Corolla’ bedoelde. Zelf heeft Weyts een BMW 530i (kostprijs: € 1.625/maand) als “bedrijfswagen”, terwijl leden van zijn kabinet met een Jaguar I-Pace (€ 1.570/maand), een Volvo S90 (€ 984/maand) en een Hyundai Ioniq EV ( € 620/maand) mogen rondrijden.

“Kim Jong-Un heeft een trein”

De N-VA’er gaf ook nog aan dat het wagenpark van de Vlaamse regering en hun kabinetten is geslonken (met respectievelijk 8,5 en 7%). Daarnaast hekelde hij de houding van de PVDA en werd de vergelijking met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un gemaakt. “Dit grote voorbeeld voor de PVDA heeft zelfs zijn eigen trein”, aldus Weyts.

Bron: HLN.be

Auto Vlaams minister kost tot € 2.500 per maand