Oldtimers

2024, het jaar van de Volkswagen Golf

In 2024 viert de Volkswagen Golf zijn 50e verjaardag en het huidige model krijgt een langverwachte facelift.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 31 dec. 2023 | Leestijd: 3 min

1974 was een belangrijk jaar in de autogeschiedenis: Volkswagen introduceerde de Golf, de opvolger van de legendarische Kever. Deze auto zette nieuwe standaarden voor comfort en veiligheid, want het was een voorwielaangedreven auto met een motor voorin, wat betekende dat hij een grote achterklep en opklapbare rugleuningen voor de achterbank had. Bovendien zorgden de strakke lijnen, ontworpen door Giorgetto Giugiaro, ervoor dat Volkswagen een nieuwe stijl kon aannemen, die werd weerspiegeld in de daaropvolgende modellen. De Golf werd al snel een succes en in 1976 waren er al een miljoen exemplaren verkocht. Tot op heden zijn er meer dan 37 miljoen exemplaren geproduceerd, waarmee het de populairste Europese auto en de bestverkochte Volkswagen aller tijden is.

Golf 1

Advertentie – lees hieronder verder

Altijd meer

Ongeacht de generatie, het geheim van het succes is veelzijdig en betrouwbaar te zijn. In de loop der decennia is het gamma verrijkt met andere varianten: Golf GTI, Golf Cabriolet of Golf Variant, en nog veel meer. Met elke nieuwe generatie modellen zijn er nieuwe technologieën, veiligheidsconcepten en comfortfuncties toegevoegd aan de categorie compacte auto’s.

Golf V

Facelift

Om zijn 50e verjaardag te vieren, presenteert Volkswagen in 2024 de facelift voor de achtste generatie van de Golf. De wereldpremière vindt over een paar weken plaats, terwijl de voorverkoop gepland staat voor het voorjaar van 2024. Nieuwe functies zijn onder andere verbeterde motoren, een herzien infotainmentsysteem en de nieuwste software.

Golf 8 FL

Beurzen

Volkswagen Classic begeleidt de Golf ook tijdens zijn jubileumjaar en presenteert bij verschillende gelegenheden historische Golf-modellen uit de Volkswagen-collectie. Van 31 januari tot 4 februari 2024 zullen de generaties I tot VII van de Golf de aanwezigheid van Volkswagen Frankrijk op het Salon Rétromobile in Parijs consolideren. Daarna, van 2 tot 4 februari 2024, presenteert Volkswagen een Golf I en de unieke EA 276 concept car – de voorloper van de Golf uit 1969, ontwikkeld in Wolfsburg – op de Bremen Classic Motorshow.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon