Oldtimers

Ford Bronco van Gilles Villeneuve onder de hamer

Gilles Villeneuve, die in 1982 overleed na een verschrikkelijke crash op het circuit van Zolder, is een van de meest legendarische piloten uit de geschiedenis van de F1. De veiling van zijn persoonlijke Ford Bronco gaat dan ook niet ongemerkt voorbij.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 11/12/2022 | Leestijd: 2 min

Gilles Villeneuve, vader van Jacques, zette zijn eerste stappen in de Formule 1 in 1977. Hij reed toen voor McLaren. De Québécois had al naam gemaakt in de Noord-Amerikaanse Formule Atlantic, maar kwam zonder echte ervaring terecht in de hoogste klasse van de autosport. Ondanks een moeilijke start werd hij opgemerkt door Scuderia Ferrari, die hem in dienst nam.

Onbekend in Europa

Dit nieuwe contract bracht de carrière van Villeneuve in een stroomversnelling. Om zijn nieuwe job te vieren, kocht hij een Ford Bronco uit 1976. Deze SUV was destijds compleet onbekend in Europa.

Advertentie – lees hieronder verder

Ford Bronco

Villeneuve, veeleisend als hij was, nam geen genoegen met een eenvoudige productieauto. De 5-liter V8-motor moest worden aangepast voor meer vermogen en er werden een Doug Nash 5-versnellingsbak, twee tanks, een Hurst Competition-versnellingspook, Recaro-stoelen en fender flares (verbredingen voor de wielkuipen) toegevoegd. Het resultaat was in één woord ultracool en Gilles gebruikte zijn Bronco jarenlang voor ritjes in de Alpen en aan de Franse Rivièra.

Ford Bronco Recaro

Einde verhaal

Helaas werd Villeneuves opmars abrupt afgebroken tijdens de kwalificaties voor de Grand Prix van België, toen nog op het circuit van Zolder, waar hij bij een vreselijk ongeluk om het leven kwam. Zijn Bronco staat sindsdien stof te happen in een garage, in de staat waarin hij hem destijds achterliet. Je raadt het al: de 4×4 moet volledig gerestaureerd worden.

Ford Bronco Gilles Villeneuve

Interesse?

Op 14 december aanstaande zal de Bronco door Aguttes worden geveild. De waarde ervan wordt geschat op een bedrag tussen 80.000 en 120.000 euro.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie