Oldtimers

Gorgona Cars MX-5 Naked Monoposto: voor egoïsten

Het Italiaanse bedrijf Gorgona Cars heeft de MX-5 Naked Monoposto gecreëerd, een zeer speciale versie van de Mazda MX-5 NA (de eerste generatie). Een pure plezierauto voor singles die alles behalve goedkoop is.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 2 okt. 2022 | Leestijd: 2 min

Mazda heeft al eerder extreme conceptcars gepresenteerd op basis van de MX-5, maar die zijn nooit op de markt gekomen. Reden te meer dus voor de Italiaanse firma Gorgona Cars om een restomod op basis van de eerste generatie uit de hoed te toveren. Opvallend: het betreft een eenzitter zonder voorruit met onder de kap het moderne 2-literblok van de huidige MX-5 ND. Die vierpitter is 184 pk sterk en gepaard aan een manuele zesbak – eveneens van de ND.

MX5 Barchetta 4

Advertentie – lees hieronder verder

De Gorgona NM is trouwens meer dan alleen een uitgeklede MX-5 met moderne techniek. Zijn aerodynamica is geoptimaliseerd door de toevoeging van een vlakke bodem, een diffuser achter- en een splitter vooraan, en zijn koetswerk verstevigd om maar liefst twee keer zoveel stijfheid te bieden. Rijden, doet hij op 15-inch wielen waar een verstelbare vering en extra krachtige remmen achter schuilen.

MX5 Barchetta 2

Droog aan de haak weegt dit bakje slechts 830 kg, wat natuurlijk doet watertanden. Bovendien is de ondergrens daarmee niet bereikt, want klanten kunnen carbon elementen als optie bestellen om het gewicht nog verder te drukken.

MX5 Barchetta 3

De prijs valt (dik) tegen…

Het goede nieuws is dat deze auto effectief in een beperkte oplage geproduceerd zal worden. Het slechte nieuws: zijn prijs… Eerst en vooral heb je een donorauto voor de ombouw nodig en vervolgens nog eens 70.000 euro plus BTW (!) voor de aanpassingen.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon