Oldtimers

Porsche 912 Kamm Manufaktur: 750 kg puur rijplezier

Hoewel de Porsche 912 meestal in de schaduw van de 911 vertoefde, verdient hij eveneens de nodige aandacht. Zijn kwaliteiten worden nu extra in de verf gezet door de Hongaarse startup Kamm Manufaktur, die een zeer interessante restomod aanbiedt.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 22/09/2022 | Leestijd: 2 min

Het hoofddoel van Kamm Manufaktur was om de Porsche 912 (1965-1969) zo licht mogelijk te maken. Daarvoor werden tal van carbon koetswerkpanelen gemaakt en werd de originele beglazing vervangen door Lexan, een lichtgewicht kunststofmateriaal. Dankzij deze ingrepen weegt de auto nog slechts 750 kg droog, wat de prestaties en het gedrag aanzienlijk verbetert.

Focus op rijdynamiek

Porsche 912 restomod

Advertentie – lees hieronder verder

Zijn kleine viercilinder boxermotor met een cilinderinhoud van 1,6 liter is door de Zwitserse firma JPS Aircooled opgeboord tot 2 liter. Uitgerust met een Weber-carburator ontwikkelt dit blok nu tussen 90 en 168 pk, afhankelijk van het tuningniveau. Het is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

Een ZF-sperdifferentieel maakt ook een deel uit van de uitrusting, evenals remmen van de 964 met geventileerde schijven, moderne semi-slick-banden, een instelbare demping of een hydraulische handrem. Aan boord is de sfeer ook gemoderniseerd met carbon kuipstoelen en aluminium pedalen. Daarnaast is comfort niet vergeten en is airconditioning standaard.

Stevige prijs

Porsche 912 restomod

Kamm Manufaktur biedt een rijklaar project aan vanaf 325.000 €, exclusief opties. Het bedrijf kan ook jouw 912 upgraden en vervolgens de prijs van de auto in mindering brengen van dit bedrag. Deze prijs mag erg hoog lijken, maar toch is hij veel lager dan die van de restomods op basis van de 911. Hoe dan ook, de door Kamm gemodificeerde 912 is een pareltje, vooral met zo’n beperkt gewicht!

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie