Oldtimers

Puristen zullen deze Dodge Viper haten

In de Verenigde Staten transformeerde een handige jongen een Dodge Viper… in limousine! Zoals je je kunt voorstellen is deze auto niet meteen praktisch!

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 6 nov. 2022 | Leestijd: 2 min

Met de eerste versie van de Dodge Viper in het achterhoofd, kan je je moeilijk voorstellen dat deze compromisloze roadster een goede basis voor een limousine zou vormen. Toch aarzelde iemand niet om een exemplaar doormidden te zagen om zo de wielbasis aanzienlijk te verlengen.

Viper limousine arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Met een lengte van bijna 7,6 meter kan deze Viper tot 12 personen vervoeren die plaatsnemen op de twee rijen banken die achteraan zijn geïnstalleerd.

Zonder V10

Het probleem is dat deze limousine geen dak of vouwkap heeft. Daarom is het aangewezen om hem enkel buiten te rijden als het mooi weer is, wat het gebruik ervan in ons land sterk beperkt. Om de een of andere reden verdween ook de originele V10-motor ten gunste van een Mopar 360 Magnum V8-blok dat 400 pk ontwikkelt.

 

Moteur Viper limousine

Geen koopje

Deze enorme Viper met slechts 6496 mijl (+/- 10.000 km) op de teller is nu te koop. Om er eigenaar van te worden, moet je wel een slordige 160.000 dollar (159.736 €) neertellen. De eigenaar adviseert om de wagen te gebruiken als een rijdend reclamepaneel, omdat hij niet onopgemerkt blijft. Volgens hem is hij ook “ideaal voor parades en speciale gelegenheden”.

 

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon