Concept Cars

De Porsche Cayenne Cabrio die het daglicht niet mocht zien

Ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van de Cayenne, heeft Porsche zopas foto’s onthuld van een prototype van de SUV in een nooit eerder geziene cabrioversie.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 05/08/2022 | Leestijd: 1 min

Toen de Cayenne werd ontworpen, stelde Porsche zich meteen verschillende varianten van de SUV voor: een coupé, een versie met 3 zitrijen en een cabrio. Van die laatste heeft de fabrikant vandaag, zo’n 20 jaar na datum, voor het eerst beelden vrijgegeven.

Porsche Cayenne Cabrio

Advertentie – lees hieronder verder

Twee achterzijdes

Het prototype in kwestie bezit geen aandrijving en kan dus niet worden bestuurd. De 4,8 m lange SUV-cabrio valt te bewonderen in het Porsche Museum. Verrassend: de ontwerpers waren het indertijd niet eens over hoe de achterkant er moest uitzien, wat heeft geleid tot dit computergegenereerde beeld (zie onder) die de twee ontwerpen toont: het ene doet een beetje denken aan de poep van de Carrera GT, het andere aan die van de eerste Panamera.

Cayenne Cabrio

Zoals je zelf kan oordelen, oogt de Cayenne Cabrio erg lomp. Het mag dan ook niet verwonderen dat zijn design niet in de smaak viel bij het management van Porsche.

Softtop

Cayenne Cabrio

De ingenieurs hadden een softtop voorzien in combinatie met wat je een targa-structuur zou kunnen noemen. Het dak schoof als het ware over de vaste rolbeugel en werd aan de achterzijde ‘opgeslokt’ door het kofferdeksel, dat in tegengestelde richting openging en in een Z-vorm opklapte. Dit mechanische is sterk vergelijkbaar met dat van de Porsche 911 Targa sinds de 991-generatie. De Cayenne Cabrio is dus toch wel een beetje nuttig geweest…

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie