Concept Cars

Deze gemist? De Pony als bijzondere restomod

De Pony was Hyundai’s vuurdoop: het allereerste eigen model van het Zuid-Koreaanse automerk. Als eerbetoon aan die lancering in 1974 heeft Huyndai de stijltaal van de elektrische Ioniq 5 erop toegepast. Het resultaat mag best verbluffend worden genoemd, vooral bij het instappen.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 20 nov. 2021 | Leestijd: 2 min

Om de recente evolutie van de fabrikant te onderstrepen, had Hyundai eerder dit jaar besloten om de goede oude Pony in een modern jasje te steken en er een restomod van te bouwen, geïnspireerd op de stijl van de zeer avant-gardistische Ioniq 5.

Hyundai Pony heritage

Advertentie – lees hieronder verder

Ter herinnering: het hoekige design van de Pony werd indertijd ontworpen door de Italiaanse ontwerper Giogetto Giugiario, die onder andere de DeLorean DMC-12 heeft getekend.

Pony EV

Gelukkig heeft Hyundai het lijnenspel ongemoeid gelaten, maar het compacte model werd wel voorzien van hedendaagse technologie. Zo hebben de achterlichten van de Pony Heritage EV een U-vormige signatuur die lijkt op die van de Ioniq 5.

Hyundai Pony restomod

De buitenspiegels werden vervangen door achteruitrijcamera’s, terwijl de wielen geïnspireerd zijn op die het originele model, maar een groter formaat hebben om de wielkasten beter te vullen.

Hyundai Pony EV

Hightech en elektrisch

Binnenin is dit echt een compleet andere auto geworden. Het dashboard zit vol digitale instrumenten en een aanraakscherm neemt de ruimte in die ooit de bedieningselementen voor de radio en de verwarming herbergde.

Hyundai Pony EV interior

Om de moderne lijn door te trekken, bevat de middenconsole een draadloze oplader voor smartphones en wat je een aanraakgevoelige versnellingsbak zou kunnen noemen, zonder pook.

Hyundai Pony restomod interior

Vanzelfsprekend (ja toch?) is deze restomod 100% elektrisch. Hyundai sprak met geen woord over de aandrijving, maar die heeft an sich ook geen belang want deze auto kan je niet toch kopen. Het is niet voor niets een conceptcar.

VideoKorean Car Insider / YouTube

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon