Concept Cars

Jeep toont elektrische restomod op SEMA

Op de bekende SEMA-beurs in Las Vegas stelt Jeep de volledig elektrische CJ voor. Of hoe oud en nieuw elkaar in het midden ontmoeten…

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 1 nov. 2022 | Leestijd: 2 min

De CJ, gebouwd tussen 1954 en 1983, is bij verzamelaars bijzonder populaire klassieker. Jeep wil verder profiteren van het succes van deze illustere 4×4 en liet daarom een restomod maken door dochteronderneming Mopar. Zijn opvallendste eigenschap is niet de felle lakkleur, wel het feit dat hij zijn zescilinder-in-lijnmotor heeft opgegeven voor een elektrische centrale. Die levert een erg aardige 262 pk.

Jeep CJ Surge arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Knap ding

De Jeep CJ Surge is uitgerust met een batterij van 50 kWh. Zijn autonomie wordt jammer genoeg niet meegedeeld. Wat we wel weten, is dat hij over een versnellingsbak met twee verhoudingen beschikt die het vermogen overbrengt op alle vier de wielen.

Om dit prototype, dat dus onder de spots van de SEMA-show in Las Vegas wordt geparkeerd, onder de aandacht te brengen, heeft Mopar hem op een facelift getrakteerd – een kwestie van hem een up-to-date uiterlijk te geven.

Jeep CJ Surge tableau de bord

Klaar voor het avontuur

De CJ Surge steunt op 18-inch wielen met off-roadbanden die mooi contrasteren met zijn grotendeels oranje carrosserie, versierd met zwarte elementen en blauwe strepen. De koplampen zijn led’s, terwijl het interieur kuipstoelen bevat en een rolbeugel kreeg.

Jeep CJ Surge sièges

Dit is voor alle duidelijkeid een conceptcar waarvoor er geen onmiddellijke productieplannen bestaan. Anderzijds is het natuurlijk wel zo dat Jeep of Mopar binnen enkele jaren wellicht oude Jeeps zal (moeten) ombouwen naar elektrische versies. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie