Concept Cars

Lanzador, de eerste elektrische Lamborghini

De eerste foto’s van de SUV-coupé Lamborghini Lanzador zijn gelekt op het internet. Hoewel het nog maar om een concept car is, staat hij dicht bij het productiemodel.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 18 aug. 2023 | Leestijd: 2 min

Vooraan lijkt het wel een Urus. De Lanzador is onmiskenbaar een Lamborghini, met scherpe lijnen en een brutaliteit die typisch is voor het merk. Deze tweedeurs cross-over heeft een vloeiend ontwerp. We houden wel van zijn zeer korte achterkant met een grote diffuser, geïnspireerd op de Sian. Hij staat op enorme aluminium wielen en ziet er erg futuristisch uit.

Lamborghini Lanzador arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Gevechtsvliegtuig

Het interieur is op dezelfde manier getekend, met vier kuipzetels die sterk naar achteren staan en een dashboard met twee grote schermen. Het V-vormige dashboard en de middenconsole vormen één geheel, met enkele zeer stijlvolle fysieke bedieningselementen, zoals de startknop die eruitziet alsof hij rechtstreeks uit een gevechtsvliegtuig komt.

Lamborghini Lanzador habitacle

Welk vermogen?

De Lamborghini Lanzador wordt voorgesteld op de Monterey Car Week en wordt naar verwachting in een beperkte serie geproduceerd. Het is trouwens een van de vier geëlektrificeerde modellen die het merk met de stier tegen 2030 lanceert. De Lanzador heeft nog niet al zijn geheimen prijsgegeven, want de gegevens over zijn aandrijflijn zijn nog onbekend. Lamborghini wil met zijn eerste elektrische model een grote stap voorwaarts zetten met een gelijkaardig of zelfs hoger vermogen dan dat van de Urus met verbrandingsmotor.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon