Concept Cars

Spannend Suzuki-prototype in Gran Turismo 7

In navolging van merken zoals Toyota en Jaguar heeft Suzuki een virtueel automodel ontwikkeld voor Gran Turismo 7, de bekende racegame.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 5 jun. 2022 | Leestijd: 2 min

Elke gamer kent Gran Turismo®, het bekende racespel waarvan de eerste editie al van 1997 dateert. Anno 2022 zijn we aan GT7 toe en de laatste update (1.15) bevat heel wat nieuwe wagens, waaronder de 2021 Toyota GR010 Hybrid, de Shop Rampage Camaro Roadster en deze Suzuki Vision Gran Turismo. Gaat er geen belletje rinkelen? Da’s normaal, want deze modellen bestaan alleen in de virtuele wereld.

Advertentie – lees hieronder verder

De basis is wél echt

De Suzuki waarover we spreken, mag dan wel virtueel zijn maar er komt toch meer dan alleen fantasie bij kijken. De ontwerpers baseerden zich immers op de GSX-R/4, een conceptcar die 2001 werd voorgesteld. Hij beschikt over een centraal geplaatste motor van Hayabusa – wat ons meteen doet denken aan de Hayabusa Sport 2002 – en dat blok wordt bijgestaan door drie elektrische centrales die zowel de voor- als de achterwielen aandrijven.

Het gecombineerde vermogen van de hybride aandrijflijn bedraagt 432 pk en hij levert ook 610 Nm koppel. Da’s veel, en zelfs stratosferisch als je weet dat dit bakje amper 970 kg weegt.

Familietrekjes

Roadster Suzuki jaune

Het spreekt voor zich dat deze auto nooit in productie zal gaan, maar dat maakt hem niet minder leuk. We zijn ook vol lof voor de designers, die ervoor hebben gezorgd dat hij zich onmiddellijk identificeert als een Suzuki, met trekjes van bestaande modellen zoals de Swift Sport.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon