Crash

Crash met 1300 pk sterke oldtimer gaat viraal

Je moet het maar meemaken: je laat een bekende youtuber een video over je zwaar aangepaste oldtimer maken en rijdt het ding in de prak. Da’s exact wat er gebeurde met de (meer dan) 1300 pk sterke Mercury Comet van een onfortuinlijke Amerikaan…

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 17/07/2022 | Leestijd: 1 min

Eerst en vooral een beetje info over de wagen in kwestie. Het betreft dus een Mercury Comet van bouwjaar 1964 die wordt – of moeten we ‘werd’ zeggen? – aangedreven door een 632 Merlin ‘big block V8‘ van Chevrolet. Dit monsterlijke blok zou dus ruim 1300 paarden laten galopperen, een kolossaal vermogen dat naar de achteras wordt versluist. De ombouw zou naar verluidt 23 jaar, meer dan 200.000 dollar en… twee vrouwen hebben gekost.

Slechte remmen?

Mercury Comet crash

Advertentie – lees hieronder verder

De presentator van het YouTube-kanaal AutotopiaLA wilde de toch wel bijzondere klassieke auto in de kijker zetten en nam plaats op de passagiersstoel. Een beslissing die hij misschien liever niet had gemaakt, want op een gegeven moment wilden de remmen niet meer werken en reed de rode slee in op een voorligger die netjes aan een verkeerslicht stond te wachten.

De crash was stevig, zoals je in de onderstaande video kan zien. Zowel de bestuurder als zijn bijrijder raakte gewond: de eerste smakte met zijn gezicht tegen het metalen dashboard, terwijl de tweede een kwetsuur aan zijn arm opliep. Hij zette zich namelijk schrap voor de onvermijdelijke impact.

Dat beide heren zich (serieus) hebben bezeerd, komt vooral omdat ze zich niet in het veiligheidsharnas hadden vastgegespt. Niet zo slim. De oorzaak van het remfalen moet nog worden onderzocht, maar de eigenaar stak alvast de hand in eigen boezem. Die meneer gaf immers toe dat het remsysteem 17 jaar oud is en dat het eigenlijk niet is voorzien op zoveel vermogen…

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie