Crash

Dollemansrit met Tesla jaagt twee mensen de dood in

De dollemansrit van een Tesla Model Y door de straten van een stad in de Chinese provincie Guangdong werd op bewakingscamera’s vastgelegd. Helaas is de tol erg hoog. De vraag: wat bezielde de man… of de auto?

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 15/11/2022 | Leestijd: 2 min

Verzameld in het kader van een onderzoek dat nog tot conclusies moet leiden, moeten de verschillende videobeelden die door bewakingscamera’s in een stad in de provincie Guangdong werden gefilmd, het mogelijk maken om de chronologie te traceren van de dramatische gebeurtenissen die tot de dood van twee personen hebben geleid. In de hoofdrol: een (dolgedraaide?) Tesla Model Y.

Tesla Model Y Guangdong

Advertentie – lees hieronder verder

Volle kracht vooruit

We zien hoe de Model Y zich even aan de kant van de weg zet, om er niet veel later als een bezetene en met een rotvaart vandoor te gaan. Eerst wordt iemand op een scooter op een haar na ontweken, waarna de snelheid zéér fors wordt opgedreven, en vervolgens wordt een fietser letterlijk van zijn tweewieler gemaaid. Niets lijkt de EV op dat moment te kunnen stoppen. De rit eindigt uiteindelijk met twee opeenvolgende crashes, met een winkelruit als ‘eindbestemming’.

Tesala crash

Wiens schuld?

Volgens lokale media hield de bestuurder halt voor zijn huis, waarna zijn wagen op hol sloeg en bleef versnellen. Tesla heeft inmiddels zelf een onderzoek in gang gestoken en claimt dat de fout bij de bestuurder en dus niet bij de wagen ligt. Beelden waarop te zien is dat de remlichten van de SUV niet branden, versterken de theorie dat de chauffeur niet de moeite heeft gedaan om te stoppen.

Wat er ook van zij, dit tragische ongeval heropent het debat over de veiligheid van de rijhulpmiddelen waarmee Tesla-modellen uitgerust zijn. In de Verenigde Staten heeft de NHTSA (het federale agentschap dat belast is met de verkeersveiligheid) een aantal soortgelijke gevallen nauwkeurig bekeken om achteraf te concluderen dat er “geen problemen zijn” met de door het Amerikaanse bedrijf ontwikkelde technologie. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie