Crash

Youtuber verandert remmen van Tesla… en die falen met 273 km/u

We vragen of af of deze Youtuber zijn Tesla in de toekomst nog onder handen zal laten nemen, want tijdens een razendsnel ritje op circuit begaf zijn pas geïnstalleerde remsysteem het plots. Schrikken!

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 3 jul. 2022 | Leestijd: 3 min

Aanpassingen aan een auto doorvoeren, houdt risico’s in. De klus moet goed geklaard zijn en de nieuwe onderdelen aan strenge eisen voldoen. Waar de fout in dit geval precies lag, heeft naar het schijnt met het niet vervangen van de remvloeistof te maken, wat grote gevolgen heeft gehad.

Chillin' with Chet Tesla crash

Advertentie – lees hieronder verder

Cheyenne Lord van het YouTube-kanaal Chillin’ with Chet had in het verleden al geklaagd over de remkwaliteiten van zijn belachelijk snelle Tesla Model S Plaid, die volgens hem te snel oververhit geraken. Hij besloot dan maar om er een nieuw, straffer systeem onder te laten vijzen. Met die operatie achter de rug, wilde Lord zijn nieuwe remmen – met vooraan carbonkeramische schijven met grotere remklauwen en stalen remslangen – uittesten en begaf hij zich naar een racecircuit. Daar haalde hij naar verluidt 273 km/u op het moment dat zijn nieuwe bijters dienst weigerden. Hij duwde zijn rempedaal diep in maar er gebeurde… niets.

Het vervolg kan je raden

Chillin' with Chet

De Model S gleed van de baan en crashte spectaculair, recht de bandenmuur in. Lord, die geen veiligheidsuitrusting droeg (zelfs geen helm!), kwam er met enkele verwondingen vanaf en wijst met een beschuldigde vinger. Niet naar de tuner, wel naar Tesla.

Dit is de originele DOT3-remvloeistof van een Model S Plaid. Tesla beweert dat deze elektrische auto niet geschikt is voor gebruik op circuit, maar hij beschikt wel over een ‘track mode’. Waarom heeft hij zo’n setting als je er niet mee op een gesloten omloop mag knallen? Het merk zou een terugroepactie moeten organiseren.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon