Dream Cars

De 10 duurste auto’s ter wereld

Extreem snel, zeldzaam en exclusief, deze duurste auto’s ter wereld zijn gemaakt met als enige doel hun eigenaar plezier te verschaffen. Dit zijn de 10 meest onbereikbare modellen.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 27 jul. 2021 | Leestijd: 4 min

10. Bugatti Chiron Super Sport 300 +

Bugatti Chiron Super Sport 300 +

De Bugatti Chiron Super Sport 300 + kan de stratosferische snelheid van 490,484 km/u bereiken en is ook erg duur: voor 3,9 miljoen euro staat hij in je garage.

Advertentie – lees hieronder verder

9. Koenigsegg CCXR Trevita

Koenigsegg CCXR Trevita

Van de Koenigsegg CCXR Trevita werden slechts 2 exemplaren gebouwd. Hij had een koetswerk vervaardigd uit koolstofvezel en diamanten (ja, je leest het goed) dat zowel zeer stevig als superlicht was. Deze bolide van ruim 1000 pk werd verkocht voor 4,3 miljoen euro.

8. Pagani Imola

Pagani Imola

De Pagani Imola is de “circuitversie” van de Huayra die ook voor de weg is gehomologeerd. Hij ontwikkelt 827 pk en 1100 Nm voor een totale massa van 1.246 kg, genoeg dus om heel wat plezier te beleven. Aan deze pretmachine hangt wel een prijskaartje van 5 miljoen euro!

7. Bugatti Divo

Bugatti Divo

Surfend op de beperkte reeksen, lanceerde Bugatti de Divo, een herwerkte en verlichte versie van de Chiron. Met de W16-motor van 1.500 pk van deze laatste, werd hij aangeboden vanaf 5 miljoen euro, maar met de opties kon de rekening nog fiks oplopen.

6. Mercedes-Maybach Exelero

Mercedes-Maybach Exelero

Vervaardigd in slechts één slechts exemplaar voor bandenmerk Fulda, werd deze coupé uitgerust met een V12 bitubo van 690 pk aanvankelijk enkel gebruikt om banden te testen. Vervolgens werd hij verkocht aan een rapper voor een bedrag van 8 miljoen euro.

5. Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci

Van deze Bugatti, die een eerbetoon bracht aan de EB 110 uit de vroege jaren 90, weredn slechts 10 exemplaren geproduceerd. Onder zijn koetswerk schuilt eigenlijk een Chiron van 1.500 pk. Zijn toenmalige prijs: 8 miljoen euro.

4. Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire

Eveneens gebaseerd op de Chiron, werd van de Bugatti La Voiture Noire slechts één exemplaar gebouwd voor een klant wiens identiteit niet werd onthuld. Hij was geïnspireerd op de Bugatti 57 Atlantic uit de jaren ’30 en was 11 miljoen euro waard.

3. Rolls-Royce Sweptail

Rolls-Royce Sweptail

De Rolls-Royce Sweptail werd gerealiseerd volgens de wensen van een welgestelde klant en is geïnspireerd op de prachtige koetswerken uit de jaren 30. Een uitspatting die 13 miljoen kostte…

2. Pagani Zonda HP Barchetta

Pagani Zonda HP Barchetta

De Pagani Zonda HP Barchetta ontwikkelt 800 pk dankzij zijn originele Mercedes-AMG V12-motor en is een bolide die rechtstreeks uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Hij werd verkocht voor ongeveer 20 miljoen euro!

1. Rolls-Royce Boat Tail

Rolls-Royce Boat Tail

De Rolls-Royce Boat Tail is de recentste uitspatting van de ultrarijken, waarvan drie exemplaren op basis van de Phantom werden geproduceerd. Het enige doel is om de duurste auto ter wereld (ongeveer 23 miljoen euro!) te bezitten…

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon