Dream Cars

Deze erg bijzondere Alfa 4C ging niet onopgemerkt voorbij tijdens een veiling!

Lijkt deze Alfa Romeo 4C je wat vreemd? Dat is normaal! Het gaat namelijk om een erg speciaal model dat door Mole Automobiles werd ontworpen.

Nicolas Morlet Nicolas Morlet | Gepubliceerd op 03/06/2019 | Leestijd: 2 min

Het model blijft over het algemeen herkenbaar als een 4C, maar valt op door de extra spiermassa. Het bedrijf Mole Automobile, gelegen in Modena, heeft de nieuwe stijlcodes van Alfa toegepast op de kleine coupé. Zo zien we dat ze hun inspiratie voor de voorkant, met zijn horizontaal uitgerekte lampen en opvallende grille, bij de Giulia hebben gehaald. De voorbumper bevindt zich erg dicht bij de grond. Opgelet dus voor verkeersdrempels!

Ook de zijkanten en de achterkant werden onder handen genomen en opgepompt. De achterruit werd vervangen door horizontale kijkgaten, de lichten zijn geïnspireerd op die van de Aston Martin Zagato en de uitlaten werden op een originele manier gepositioneerd. Het Italiaanse merk Tramontano ontwikkelde speciaal voor de cockpit van dit model een bijpassende lederwarenlijn.

Advertentie – lees hieronder verder

Dit enige exemplaar werd vorige week verkocht door RM Sotheby’s tijdens de Concours d’Elégance van Villa d’Este voor een pittige € 166.750.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie