Dream Cars

Ferrari Daytona SP3: te laat!

De Daytona SP3, de laatste nieuwste vrucht van Ferrari, is geïnspireerd op de raceauto’s van het merk uit de jaren ’60 en combineert een uitzonderlijk design met uitzonderlijke prestaties. Dat zijn prijs gigantisch is (of eerder was), maakt blijkbaar geen sikkepik uit.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 26/11/2021 | Leestijd: 1 min

De nieuwste toevoeging aan de Icona-reeks werd enkele dagen geleden onthuld tijdens Finali Mondiali, een evenement speciaal voor Ferrari-eigenaars.

Ferrari Daytona SP3

Advertentie – lees hieronder verder

Na de Monza SP1 en SP2 die in 2018 ter aarde kwamen, laten we je nu kennismaken met de Daytona SP3, die hulde brengt aan Ferrari’s overwinning van de 24 Uur van Le Mans in 1967 (met de 330 P3/4, 330P4 en 412P). Net als toen heeft de nieuwste supercar uit Maranello een ‘bubbelvormige’ voorruit en buitenspiegels.

Het Italiaanse merk wilde echter niet volledig de retrotoer opgaan en voorzag de Ferrari Daytona SP3 van een pak moderne elementen, zoals bijvoorbeeld LED-verlichting over de hele breedte van de achterkant. Zoals je ziet, gaat het om een ‘targa‘, als kruising tussen een cabrio en een coupé.

Indrukwekkende techniek

De SP3 Daytona rust op het onderstel van de inmiddels al zes jaar oude Ferrari LaFerrari Aperta en maakt, net zoals veel racewagens, uitgebreid gebruik van koolstof en Kevlar.

Om gewicht te besparen, zijn de blauwe stoelen (blauw zoals in de mythische prototypes van het merk) als het ware versmolten met het chassis. Het zijn dus niet de kuipjes maar de pedalen die verstelbaar zijn. Droog aan de haak weegt deze Ferrari door zulke aanpassingen maar 1.485 kg.

Ferrari Daytona SP3 interieur

Achter die stoelen woont de motor die we al kennen uit de fabelachtige 812 Competizione. Die atmosferische 6,5-liter V12 werd lichtjes opgevoerd om zomaar eventjes 840 pk en 697 Nm op het asfalt te kunnen lossen en kan tot 9.500 toeren per minuut aan.

De prestaties op papier

Ferrari Daytona SP3 2021

0-100 km/u lukt met de Ferrari Daytona SP3 in 2,85 seconden, terwijl de 0-200 km/u-sprint al na 7,4 seconden is afgewerkt. De topsnelheid bedraagt meer dan 340 km/u.

Meteen uitverkocht

Ferrari Daytona SP3 circuit

Zoals dat altijd het geval is met in oplage gelimiteerde Ferrari’s (in dit geval 599 stuks) waren alle exemplaren in een mum van tijd uitverkocht, ondanks het heftige prijskaartje ten noorden van 2 miljoen euro.

Daytona SP3

Voor wie het nog niet wist: Ferrari beleeft ondanks de covid-19-crisis een absolute topperiode. De fabrikant verkoopt meer wagens dan ooit en heeft nog niet eens een SUV in het aanbod, al is die wel al een tijdje op komst.

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie