Dream Cars

Ferrari SP51, de 812 GTS als haute couture

De Ferrari SP51 werd ontworpen op vraag van een zeer bevoorrechte klant. Het is een uniek model dat voor zijn stijl inspiratie haalde uit de geschiedenis van het merk.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 1 okt. 2022 | Leestijd: 2 min

Iedereen heeft zo zijn eigen ‘zorgen’, zoals een verzamelaar uit Taiwan die dol is op Ferrari. Voor de meesten onder ons is het al een droom om een bolide van de Italiaanse constructeur te kunnen bezitten, maar voor deze man – die al alles in zijn garage heeft – was dit toch te banaal. Hij richtte zich daarom tot de maatwerkafdeling van Ferrari om een auto te ontwikkelen die uniek is in zijn genre. En zo werd de SP51 geboren.

Ferrari SP51 profil

Advertentie – lees hieronder verder

Vorm en functie

Deze creatie is gebaseerd op de 812 GTS, liet zich inspireren door de Ferrari 410S uit 1955 en heeft zijn eigen kleur, die Rosso Passionale heet. Een dak ontbreekt, maar de SP51 heeft wel een koetswerk uit koolstofvezel met achteraan twee uitstulpingen en luchtinlaten die de luchtstroom optimaliseren om de auto aan de weg te laten kleven. Puur voor het uiterlijk heeft de SP51 in het midden een blauwwitte streep, die voor een mooi effect zorgt.

Ferrari SP51 arriere

Tot in de kleinste details

Ook het vermelden waard zijn de zetels in rood Alcantara met blauwe stiksels die benadrukken dat dit ‘haute couture’ is.

Ferrari SP51 interieur

De SP51 wordt aangedreven door een 6.5 V12-motor die 800 pk en 718 Nm ontwikkelt. Het gaat om het 51ste speciale project van Ferrari, vandaar de naam. Details zoals de prijs van dit kunstwerkje worden natuurlijk niet onthuld, maar vermoedelijk gaat het om een ongelooflijk hoog bedrag.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon