Dream Cars

Lamborghini Aventador SC18 is uniek

Een gefortuneerde klant van Lamborghini wou een echt unieke sportwagen. Dus werd de Aventador SC18 gebouwd.

Geschreven door Belga | 19/11/2018

Voor enkele autoliefhebbers met een dikke bankrekening volstaat het aanbod van exclusieve wagens blijkbaar niet, en dus laten ze hun persoonlijk exemplaar ontwerpen en bouwen. Zo’n verzoek kregen ze ook bij Lamborghini op tafel. Een leuk project voor het Centre Stile en de Squadra Corse afdeling van het befaamde Italiaanse sportwagenmerk die vol enthousiasme aan de slag gingen.

Het koetswerk van deze Aventador is zowat volledig uit koolstofvezel opgetrokken en draagt tal van designelementen van speciale modellen zoals de Sesto Elemento, de Centenario en de Veneno. Als kers op de taart kreeg de bolide nog een aerodynamisch pakket aangemeten dat afgeleid is van de Huracan GT3 racewagen.

Advertentie

Onder de motorkap schuilt de centraal geplaatste V12 6.5 liter, goed voor 770 pk en 720 Nm, die gekoppeld is aan een herwerkte versie van de gerobotiseerde zevenbak. Die power wordt overbracht op de vier wielen die geschoeid zijn met speciale PZero Corsa sportrubbers. Het prijskaartje? Dat werd niet bekendgemaakt. Maar het zal wellicht heel wat hoger uitvallen dan de Aventador SVJ die een goede 350.000 euro stond geprijsd.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook