Dream Cars

Lamborghini viert 60 jaar in stijl

60 jaar geleden werd Automobili Lamborghini geboren in Sant’Agatha Bolognese. Een jubileum dat het hele jaar gevierd zal worden, op vele plaatsen in de wereld.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 23 feb. 2023 | Leestijd: 3 min

De oorsprong van het automerk Lamborghini ligt naar verluidt in een geschil tussen Ferruccio Lamborghini, een industrieel actief in de wereld van de landbouwvoertuigen, en Enzo Ferrari, over een auto die eigendom was van eerstgenoemde en waarover hij helemaal niet tevreden was. De “Commendatore”, niet de man die mensen met fluwelen handschoenen benaderde om zijn mening te uiten, berispte Lamborghini schaamteloos. Verontwaardigd besloot Lamborghini zijn eigen sportwagen te produceren, en op 6 mei 1963 richtte hij Automobili Lamborghini op.

Musée Lamborghini

Advertentie – lees hieronder verder

60 jaar prestaties

De rest is geschiedenis: Ferruccio Lamborghini kende een ongelooflijk succes en zijn merk werd al snel een van de topnamen in de wereld van luxe auto’s. Nu maakt de fabrikant, die  eigendom is van de Volkswagen Groep, zich op om 60 jaar prestaties te vieren.

Lamborghini V12

Een druk schema

Het jubileum begon in januari met de heropening van het museum van het merk in Sant’Agatha Bolognese, waar de tentoonstelling “De toekomst begon in 1963” te zien is. Op 23 februari brengt Lamborghini Day Japan honderden eigenaren samen op het circuit van Suzuka. In het Verenigd Koninkrijk zal Lamborghini Day UK op Silverstone naar verwachting een bijeenkomst worden van ongeveer 300 auto’s! Tegelijkertijd zal de 60th Anniversary Tour, een concours d’élégance, het publiek de mooiste geproduceerde Lamborghini’s laten zien.

In de zomer zal de 60th Anniversary Giro door de Verenigde Staten toeren, alvorens in september in China aan te komen. Lamborghini’s Polo Storico (Historisch Centrum) zal in Italië een rally organiseren voor de oudere modellen van het merk. In oktober wordt het Lamborghinifestival op het circuit van Vallenlunga (Italië) naar verwachting het grootste evenement van het jaar, met de finale van de Huracàn Super Trofeo EVO2. Lamborghini-fans kunnen hun hart ophalen!

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon