Maybach G650 Landaulet: de meest ostentatieve Mercedes (+VIDEO)

Mercedes onthult vandaag alle details over deze afgeleide van de G-klasse nadat er eerder beelden waren uitgelekt op het internet. Het gaat om een beperkte serie van 99 exemplaren die wordt aangedreven door een V12-motor. Deze versie levert geen half werk levert want hij combineert de voordelen van de limousine, een 4×4 én een cabrio.

Maybach G650 Landaulet: de meest ostentatieve Mercedes (+VIDEO)

Zoals we al eerder aangaven, gebruikt men het V12-blok van de G65 AMG dat 630 pk en 1.000 Nm levert. Met de proporties van een Normandische kast, de gigantische banden en de bijhorende motor zullen we ons best niet focussen op zijn verbruik. Mercedes communiceert overigens geen verbruikswaarden…

De klemtoon ligt duidelijk op de bijzonder ruime zitplaatsen achteraan dankzij de verlengde wielbasis van 3,43 m. Elke passagier heeft recht op een 10 inch scherm. Er is ook een scherm tussen de voorste en de achterste inzittenden dat men via een druk op de knop ondoorzichtig kan maken. Het spreekt dat het achterste gedeelte van het dak elektrisch kan worden geopend.