Dream Cars

Mercedes-AMG GT met vervroegd pensioen

Mercedes stopt binnen een kleine maand of twee met de productie van de fabelachtige AMG GT. Deze productiestop komt er eerder dan gedacht, en dat heeft te maken met de komst van de nieuwe generatie SL.

Geschreven door Joris Bosseloo | 14/10/2021

Onze collega’s van motor.es bevestigen: de Mercedes-AMG GT wordt in december 2021 op vervroegd pensioen gestuurd, ten gunste van de lancering van de gloednieuwe SL.

Mercedes SL

Enerzijds is dat te begrijpen aangezien beide modellen in elkaars vaarwater riskeren te zitten, maar toch hangt er door deze beslissing een vraagteken in de lucht. De SL is, de Gullwing buiten beschouwing gelaten, volgens goede oude tradities namelijk een cabrio, terwijl de AMG-GT ook als coupé wordt verkocht.

Zal Mercedes met andere woorden binnen afzienbare tijd opnieuw een gesloten sportwagen als opvolger voor de AMG-GT lanceren of niet?

Ja of neen?

Sommige fans denken van wel, al is het maar omdat er in 2019, tijdens een bezoek van Lewis Hamilton aan het designcentrum van het Duitse Sindelfingen, een kleimodel werd gespot van een blitse coupé die we nog niet in productie hebben zien gaan.

Er werden evenmin prototypes van zo’n wagen op de openbare weg gezien, wat altijd gebeurd in het jaar voor een productiestart. Anders gezegd, zullen we tot minstens 2023 geduld moeten oefenen op een AMG-GT “2”, al kan het ook zijn dat Mercedes dat idee intussen heeft opgeborgen. Misschien omdat de benzinemotor ten dode is opgeschreven? Of de pure sportwagen tout-court? We zullen zien wat de toekomst brengt.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook