Dream Cars

Pagani Utopia: amper 99 exemplaren

De kleine Italiaanse constructeur Pagani heeft zopas de sluier gelicht van de Utopia, de opvolger van de huidige Huayra. Een supercar die eenvoudig en authentiek is gebleven.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 19/09/2022 | Leestijd: 1 min

Voordat hij de Utopia begon te ontwikkelen, vroeg Horacio Pagani, baas van het bedrijf, zijn klanten wat ze verwachtten van het nieuwe model. De meerderheid sprak zich uit voor een auto die eenvoudig te gebruiken is én het nodige rijplezier biedt. Zo werd de nieuwste aanwinst geboren, een auto geproduceerd in slechts 99 exemplaren die allemaal al verkocht zijn.

Geen revolutie

Pagani Utopia 2

Advertentie – lees hieronder verder

Deze sportauto is inderdaad een echte Pagani, met kenmerken die specifiek zijn voor het merk zoals de verhoogde achtervleugels, de hangende zijspiegels of de 4 centrale uitlaten. De Utopia is echter evenwichtiger en gemakkelijker te doorgronden dan de oude modellen.

Zoek in het interieur echter niet naar een centraal scherm of elektronische gadgets, want die zijn er niet!  Geïnspireerd door de luchtvaart, maakt het dashboard gebruik van tal van ouderwetse wijzerplaten en fysieke bedieningselementen.

Pagani Utopia 3

De blikvanger is de aluminium versnellingspook van de handgeschakelde 7-versnellingsbak, een waar kunstwerk.  Het hoogstandje is dat de Utopia slechts 1.280 kg weegt, wat nog 67 kg minder is dan de Huyara.

V12

Pagani Utopia 4

Zoals gebruikelijk bij Pagani vinden we ook in dit nieuwe model een originele AMG-motor terug. Het is een 6-liter V12-biturbo die 864 pk en 1.100 Nm ontwikkelt. Om het enorme potentieel van deze bolide enigszins te beteugelen behoren Brembo koolstofkeramische remmen tot de standaarduitrusting, net als een gesofisticeerde ophanging met dubbele wishbones. De Utopia staat op 21-inch wielen vooraan en 22-inch wielen achteraan, uitgerust met Pirelli PZero Corsa-banden die zijn ontworpen voor een maximale efficiëntie.

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie