Dream Cars

Pininfarina B95: je zou bijna vergeten dat hij elektrisch is

De Italiaanse autofabrikant Pininfarina doet tegenwoordig nogal wat stof opwaaien: zijn nieuwste model, de B95, is immers niet alleen 100% elektrisch en ongelooflijk machtig, maar ook extreem duur.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 27 aug. 2023 | Leestijd: 2 min

B voor Barchetta, 95 om de 95ste verjaardag van de designstudio te vieren… De Pinifarina B95, ontwikkeld op basis van de Battista, bezit geen dak of voorruit en zal zo goed als nooit in het straatbeeld te zien zijn. De oplage is dan ook beperkt tot amper 10 exemplaren van elk 4,4 miljoen euro. Voor die prijs krijgt de klant een elektrische sportwagen vol spitstechnologie die helemaal in het teken van rijplezier staat – of wat had je gedacht.

Pinifarina B95 arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Stratosferisch

Akkoord, de B95 heeft geen ouderwetse verbrandingsmotor om puristen te verleiden, maar zijn vier elektrische aandrijflijnen ontwikkelen in totaal wel 1.900 pk en een al even impressionante 2.340 Nm. Het sprintnummer van 0-100 km/u is dankzij die enorme krachtontplooiing in minder dan 2 seconden afgewerkt en zijn topsnelheid ligt ten noorden van 300 km/u – niet dat we dat zelf zouden uitproberen gezien de afwezigheid van een voorruit.

Habitacle Pininfarina B95

Snel opladen

Om zijn gigapaardenstal van energie te voorzien, is de Pinifarina B95 uitgerust met een batterijpakket met een capaciteit van 120 kWh die oplaadbeurten van 270 kW bij snellaadpunten aankan. Dit betekent dat hij in 25 minuten van 20% naar 85% kan gaan.
Geld genoeg op je rekening om een exemplaar aan te schaffen? Wees dan niet te enthousiast: Pininfarina moet bereid zijn om je een B95 te verkopen en de leveringen starten pas in 2025…

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon