Dream Cars

Porsche 911 Carrera wordt Art Car 

Zegt het concept van Art Cars je niets? Deze aanpak is simpelweg de interactie tussen een kunstenaar en een auto. En hier mocht Nelson Makamo zijn ding doen met de Porsche 911 Carrera. Het resultaat is uiteraard uniek.

Geschreven door David Leclercq | 02/09/2021

Nelson Makamo is een Zuid-Afrikaanse kunstenaar uit de regio Johannesburg. Hij werd geboren in 1982 en bleek van kinds af verbazingwekkende artistieke vaardigheden te bezitten. Nadat hij kunstenaar was geworden, heeft hij zijn ervaringen en zijn expressiemiddelen verder ontwikkeld, onder meer met houtskool, acryl, aquarellen, monotypes, zeefdrukken en olieverfschilderijen.

Zijn werken zijn sterk beïnvloed door de naïeve onschuld van kinderen.  Makamo voelt zich vooral aangetrokken tot kinderen op het platteland van Zuid-Afrika, omdat hij gelooft dat zij vrede en harmonie belichamen. De intussen gevestigde en wereldberoemde kunstenaar Nelson Makamo besloot enige tijd geleden om een Porsche 911 type 992 te kopen, een oude kinderdroom. Maar hij was uiteraard niet van plan om het te doen zoals iedereen, want hij wou zijn 911 graag een beetje te personaliseren…

Zwart als basis

Art Car Porsche

Omdat je een tint moet kiezen, opteerde Nelson Makamo voor zijn 911 voor metallic Jet Black lak en RS Spyder Design velgen. Meteen een goede basis voor zijn kunstwerk omdat hij het koetswerk zelf met de hand wou beschilderen. De zijspiegels blijven vrij discreet. Maar aan de achterkant kan je onmogelijk naast de kleurige bumper zien.Toch is het geheel elegant met felle kleuren die op natuurlijke wijze Afrika oproepen.

Vooral aan de binnenkant

In het interieur ging de personalisering nog een stukje verder. Het dashboard, de middenconsole, de deurdrempels en de deurbekleding werden daar voorzien van een likje verf van de meester. En vooral de achterzijden van de stoelen zijn echte kunstwerken geworden. Na de beschildering van Nelson Makamo zorgde Porsche nog voor een dunne beschermlaag voordat alle elementen met de grootste zorg opnieuw gemonteerd werden.

Nelson Makamo verklaarde: “Ik heb altijd geweten dat ik een Porsche zou bezitten, ik had nooit gedacht dat mijn relatie met het merk zo zou beginnen.”

Toby Venter, CEO van Porsche Zuid-Afrika, zei: “Werken met Nelson Makamo was inspirerend en deze bestelling is op een niveau dat we nog nooit eerder hebben gezien. Dit is een echt op maat gemaakt kunstwerk dat in elke galerij een plaats verdient. […] Wij zijn verheugd om zijn wensen in te willigen.”

Deze Porsche is uiteraard niet te koop. Maar we kunnen ons voorstellen dat het op een goede dag wel zo zal zijn. Waar zal hij dan heengaan? Naar de verzameling van een rijke particulier of in een museum?

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook