Dream Cars

Rimac Nevera breekt snelheidsrecord voor elektrische auto’s

De Rimac Nevera heeft op een Duits circuit bewezen dat hij de snelste elektrische auto ter wereld is. Topsnelheid: een duizelingwekkende 412 km/u.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 24 nov. 2022 | Leestijd: 2 min

De Rimac Nevera had al bewezen dat hij de snelst accelerende EV is (0-160 km/u in 4,3 seconden!) en nu mag hij zich ook de rapste tout court noemen. De elektrische supercar liet in Duitsland immers een maximumsnelheid van 412 km/u optekenen.

Rimac Nevera

Advertentie – lees hieronder verder

Uitgerust met vier elektromotoren die een totaalvermogen van 1.914 pk ontwikkelen, heeft de Nevera deze straffe prestatie geleverd bij Automotive Testing Papenburg in Duitsland. Dit circuit is het enige in Europa waar het mogelijk is om tot zo’n hoge snelheid te klimmen. Het bestaat uit twee rechte stukken van elk 4 km, die met elkaar verbonden zijn door zeer snelle bochten die een groot ovaal vormen.

Gelimiteerd

Rimac

Achter het stuur van de recordbrekende Nevera zat Miro Zrnčević, hoofd van tests en ontwikkeling van het Kroatische merk. Uitgerust met een Racelogic V-Box-meetsysteem dat naar verluidt zeer nauwkeurig is, ging de auto een bocht in met de toch al zeer hoge snelheid van 250 km/u, waarop hij uiteindelijk de top 412 km/u bereikte.

Interessant om te weten, is dat de wagen in kwestie op speciaal ontwikkelde Michelin-banden reed, en dat de échte topsnelheid van de Nevera – van het productiemodel dus – om veiligheidsredenen gelimiteerd is tot ‘slechts’ 352 km/u.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon