Supercars van Afrikaanse dictatorzoon verkocht, opbrengst naar goede doelen

We hebben het er enkele maanden geleden al eens over gehad: de 25 luxewagens van de zoon van de dictator van Equatoriaal-Guinea, Teodoro Obiang Nguema Nguema Mbasogo, werden toen door de Zwitserse rechtbanken in beslag genomen. Die collectie werd zopas verkocht en de opbrengst gedoneerd aan goede doelen.

Supercars van Afrikaanse dictatorzoon verkocht, opbrengst naar goede doelen

De veiling werd georganiseerd door Bonhams en bracht ongeveer 21,6 miljoen euro op. Dat geld werd gedoneerd aan organisaties die 1,2 miljoen arme inwoners van het land hulp bieden.

Het hoogtepunt van de verkoop was ongetwijfeld de Lamborghini Veneno Roadster (nummer 7 van 9) uit 2013. Iemand had maar liefst 7,68 miljoen euro voor die bolide veil, meer dan het dubbele van de nieuwprijs (3,61 miljoen euro). Gelukkig is die Lambo in kwestie ook zo goed als nieuw, met amper 320 km op de teller.

Gingen ook voor veel geld buiten: een Koenigsegg One:1 (verkocht voor € 4,3 miljoen), een Ferrari LaFerrari (€ 2,03 miljoen), een Aston Martin One77 (€ 1,47 miljoen), een Lamborghini Reventon Roadster (€ 1,8 miljoen), een Bugatti Veyron (€ 1,2 miljoen), een Porsche 964 Turbo S “Leichtbau” (€ 1,06 miljoen) en een Ferrari 250 GTE (€ 469,227).

Foto: Bonhams

Zoon Afrikaanse dictator is (alweer) collectie supercars armer