Lamborghini: tractoren

Wie Lamborghini zegt, denkt aan ronkende namen zoals Aventador, Huracan, Diablo, Miura… Maar wist je ook dat Lamborghini oorspronkelijk  – en nu nog steeds – een tractorfabrikant was

Airbus

Rolls-Royce: vliegtuigmotoren

Rolls-Royce is de tweede grootste producent van militaire vliegtuigmotoren ter wereld en rust ook tal van lijnvliegtuigen met draaiende rotoren uit. Het is trouwens al langt niet meer gelinkt aan de autobouwer met dezelfde naam, die tegenwoordig eigendom is van BMW.

Camion

Renault: vrachtwagens

Je wist het of je wist het niet maar Renault Trucks is eigendom van… AB Volvo, zelf gespecialiseerd in vrachtwagens, bussen en werfvoertuigen. Niet dat dat altijd zo geweest is natuurlijk want Louis Renault bouwde al meer dan een eeuw geleden vrachtwagens met zijn achteraan erop geschreven.

Skoda: trams

Skoda was vroeger het grootste industriële bedrijf in Oostenrijk-Hongarije en later in Tsjecho-Slowakije. Skoda Transportation is nog steeds gespecialiseerd in transporttechniek met treinen, trams en trolleybussen. Er was wel degelijk leven vóór de VW-overname….

airco

Mitsubishi: vanalles!

Mitsubishi Motors maakt dan wel deel uit van Renault-Nissan (sinds 2016), dat geldt niet voor Mitsubishi Heavy Industries dat in heel veel verschillende potjes roert. Gaande van een bank (ja, echt!) over zonnepanelen tot aircosystemen. De lijst is lang…