Hun eerste SUV dateert van 1986 (en 5 andere weetjes over Lamborghini)

Lamborghini staat voor exclusiviteit, strakke designs en uiteraard snelheid. Maar wist je dat het merk in het begin (véél) tragere voertuigen verkocht? En dat de eerste Lamborghini SUV al van 1986 dateert? Dit en nog andere leuke weetjes kan je hier ontdekken…

Hun eerste SUV dateert van 1986 (en 5 andere weetjes over Lamborghini)

1. SUV

Wie denkt dat de Urus de allereeste SUV is die Lamborghini verkoopt, is mis. In 1986 was er namelijk al een zekere LM002: een kloeke 4×4 uitgerust met de V12-motor van een Countach.

2. Tractoren

Voor wie ook maar een klein beetje van de geschiedenis van het merk kent, is dit geen nieuws: Lamborghini was in de eerste plaats een tractorenbouwer en begon pas met sportwagens nadat Ferruccio Lamborghini (volgens de legende) ruzie kreeg Enzo Ferrari.

3. Amerika

Tussen 1987 en 1992 was Lamborghini eigendom van Amerikaanse automerk Chrysler. Het is aan die periode dat we de beruchte Diablo te danken hebben.

4. Indonesië

In 1994 werd Lamborghini voor 40 miljoen dollar opgekocht door de Indonesische groep MegaTech. Pas 4 later kwam de overname door de Volkswagen Group, die ook Bentley en Lamborghini binnenrijfde.

5. Stieren

De meeste Lamborghini-modellen danken hun naam aan een vechtstier.

6. Sterrenbeeld

De stier op het Lamborghini-logo wijst naar het sterrenbeeld van oprichter Ferruccio.