Fun

5 onwaarschijnlijke cabrio’s die nieuw werden verkocht

Over the top, extreem schattig of botweg lelijk: sommige cabrio’s die in de loop der jaren op de automarkt werden gegooid, doen nu nog steeds wenkbrauwen fronsen. Zoals deze 5 modellen!

Geschreven door Joris Bosseloo | 13/03/2021

Maybach G650 Landaulet

Van deze speciale Mercedes G-Klasse bestaan maar 99 exemplaren. Het gaat om een serieuze kolos die maar liefst 5,34 meter lang is (!) en zich laat voortbewegen door een dikke V12-motor. Onbetaalbaar, zo’n G650 Landaulet met Maybach-stempel…

Advertentie

Nissan Murano CrossCabriolet

Murano CC

Nog voor er sprake was van een dakloze Range Rover Evoque was er de Nissan Murano CrossCabriolet, voorgesteld op het autosalon van Los Angeles in 2010. Haast niemand wilde deze vreemd ogende Nissan. Het merk vond op 4 jaar tijd dan ook maar een 5.000-tal geïnteresseerden voor de 265 pk sterke SUV-cabrio.

Chrysler PT Cruiser Cabriolet

PT

Met een vast dak was de PT Cruiser nog redelijk te pruimen, als cabrio veel minder. Daar zat natuurlijk die lelijke rolbeugel voor iets tussen. En dan hebben we het nog niet eens over de vreemde kap en de twijfelachtige afwerking van dit model gehad.

Smart Crossblade

Smart

In 2001 presenteerde Smart deze Crossblade als studiemodel. Na een stevig onthaal werd snel beslist om er 2.000 exemplaren van te bouwen. Kostprijs? 25.000 euro per stuk, waterafstotende zetels inbegrepen. Niet verwonderlijk verkocht hij maar mondjesmaat en pas na 5 (!) jaar waren alle Crossblades de deur uit.

Suzuki Cappuccino

Suzuki

Neen, dit is geen Mazda MX-5 van de tweede generatie maar een Suzuki Cappucino, een cabrio waarvan trouwens ook in België exemplaren rondrijden. Dit bakje weegt maar 675 kg en heeft dus ook geen krachtig blok nodig. Vandaar dat Suzuki hem uitrustte met een amper 657 cc grote driecilinder. Vermogen? Ook maar 64 pk…

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook