Fun

Asterix gaat in een… Citroën rijden!

Hoe verrassend het ook mag lijken, voor de film “Asterix and Obelix: L’Empire du Milieu” sloten de productie en Citroën een overeenkomst die leidde tot een strijdwagen versierd met de bekende twee chevrons!

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 18 dec. 2022 | Leestijd: 2 min

Op 1 februari zal de film “Asterix et Obelix: L’Empire du Milieu” geregisseerd door Guillaume Canet in de bioscopen in Frankrijk worden uitgebracht, voordat hij in veel andere landen in de zalen komt. Voor het eerst werd een overeenkomst gesloten tussen de productie en Citroën. Het team dat verantwoordelijk is voor de stijl van de constructeur werkte 3 maanden aan dit specifieke project: “We hadden de ongelooflijke kans om de eerste “concept strijdwagen” ex nihilo te maken en te produceren, en we hadden uiteraard veel plezier bij het werken aan dit project! Het resultaat is een ode aan de legendarische 2PK, die Citroën in al zijn glorie vertegenwoordigt”, aldus Pierre Leclercq, Styling Director.

Advertentie – lees hieronder verder

Leuke details

Het resultaat is iets leuk, want de strijdwagen (getrokken door twee paarden natuurlijk!) heeft de karakteristieke lijn van de beroemde kleine Citroën, en is uitgerust met gerecyclede elementen zoals ophangingen in zwijnenbuik, een schuifdak, koplampen geïnspireerd op Gallische helmen, met vuurvliegjes die gedopeerd zijn met de toverdrank, en wielen in gerecyclede schilden die het logo van het Franse merk dragen. Een geweldige publiciteitsstunt van Citroën die hiermee zeer verrassend uit de hoek komt!

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon