Fun

De ultieme “Ferrari F40” voor kleine budgetten

Geschreven door Maxime Hérion | 23/02/2021

Voor amper 20.575 euro kan deze Ferrari F40, uitgerust met een dikke V8-motor, de jouwe worden. Alleen is dit geen Ferrari…

Wie ook maar een beetje goed kijkt, ziet meteen dat dit geen echte Ferrari F40 is. In wezen gaat het hier om een Pontiac Fiero met een identiteitscrisis, een Fierrari als het ware. Het ding wordt door het in Denver gevestigde Worldwide Vintage Autos verkocht voor de luttele prijs van omgerekend 20.575 euro.

Fierrari

Ruim 20K is nog altijd een smak geld voor een Amerikaans tweezittertje van de jaren ’80, horen we je al denken. En gelijk heb je, al is dit geen Fierrari zoals er al dertien in een dozijn van bestaan. Dit exemplaar wordt ook effectief aangedreven door een dikke V8, in tegenstelling tot de meeste andere F40-klonen.

Chevrolet-power

Akkoord, er zit geen Ferrari-V8 in (dat had veel te duur geweest), maar een 6,3-liter kan je moeilijk onbeduidend noemen. Sterker nog, het Chevrolet-block heeft ruim twee keer zoveel cilinderinhoud als de 3-liter (weliswaar geholpen door twee turbo’s) die Ferrari destijds achter de stoelen monteerde.

Dus…

Hoewel nog steeds best duur voor een valse Ferrari, gaat deze coupé meer dan gewoon hard en zal je misschien zelfs Jan en alleman om de tuin kunnen leiden. Maar of wij ‘m zouden willen? Daar bedanken we toch voor…

Lees ook

Trefwoorden

Vind vandaag nog uw auto

Nieuwe- en tweedehandswagens