Karlmann King: de superdure (en lelijke) SUV (+VIDEO)

Bent u op zoek naar de ultieme luxe-SUV? Dan is de Karlmann King uw ding! Het blijkt niet uit zijn naam, maar het is wel degelijk een … Chinese wagen. En achter deze look van een gezinsversie van een batmobile schuilt een zelden vertoonde verfijning.

Gepubliceerd op 28 maart 2018
Leestijd : 1 min

Partagez

De King werd ontwikkeld door het Chinese bedrijf IAT en rust op het platform van de Ford F-550 truck, waarvan hij eveneens de motor inpikt, een V10 6.8 liter goed voor 400 pk. Dat geeft al een idee van de omvang van dit voertuig. Verwacht echter geen verbluffende prestaties: dit monster piekt op 140 km/u omwille van zijn gigantisch gewicht van 6 ton!

Deze massa is vooral te wijten aan de pantsering die de auto (is dit nog de juiste term?) kan krijgen, maar ook aan zijn uitrusting. Want in tegenstelling tot zijn vreselijk uiterlijk, is het interieur een echte luxueuze cocon met onder meer een flatscreen televisie, een koelkast, opklaptafels, een koffiemachine, …

Overtuigd? De King verandert van eigenaar voor minstens 1,8 miljoen euro. En dat prijskaartje kan nog tot 3,5 miljoen oplopen als u alle opties in de brochure aanvinkt.

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Alain De Jong journalist, tekstschrijver, communicatiespecialist

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Fun
Tesla Cyberquad: duur cadeau voor je kinderen

Ben je nog op zoek naar een origineel eindejaarscadeau voor je kinderen en mag het iets kosten? Dan is deze Tesla Cyberquad misschien een idee. Hij werd twee jaar geleden al voorgesteld en is nu eindelijk ook in België verkrijgbaar.

2 november 2023 2 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.