Veel mensen dromen ervan, maar slechts weinigen voeren het effectief uit. Een foodtruck is dan ook hard werken en afhankelijk zijn van het voertuig in kwestie. Of het dan een goed idee is om een bejaarde Citroën om te toveren in een rijdende snackbar? Goeie vraag…
Over de zeswieler
Het gaat om een door koetswerkbouwer Filca aangepaste Citroën HY die in de lengte aanpasbaar is. Ideaal om op het einde van je shift te kunnen parkeren, zeg maar. Hij werd indertijd gemaakt voor de brandweer en de SMUR (Service Mobile d’Urgence et de Réanimation of mobiele hulp- en reanimatiedienst in het Nederlands) en daarvan zijn nog sporen zichtbaar
Foodtruck?
Dat hij uitschuifbaar is, geeft een enorm voordeel, namelijk een enorme binnenruimte. Om deze vrij te maken, ontgrendel je simpelweg het achterste gedeelte en rij je rustig vooruit. Plaats een toonbank in het midden, smuk ‘m op en maak er de perfecte foodtruck van.
Advertentie – lees hieronder verder
Alleen…
Deze parel staat jammer genoeg niet bij ons maar in de Verenigde Staten te koop, in de staat Maryland om precies te zijn. Bovendien heeft deze Citroën een grote dosis liefde – lees: restauratiewerk – nodig om hem helemaal áf te maken. Nog steeds geïnteresseerd en zie je het zitten om hem in ere te houden (wat op een nachtmerrie kan uitdraaien), dan moet je de prijs van 40.000 dollar of omgerekend iets meer dan 34.000 euro betalen. Da’s de importkosten (lees hier hoe je een auto importeert) en de nodige aanpassingen uiteraard niet inbegrepen.
Meer info op Hemmings
Dé juiste oldtimer kopen? Kijk op Autoclassic.be
Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be