Fun

Rijdende sigaar breekt EV-snelheidsrecord (maar niet echt)

Op de Bonneville Salt Flats in de woestijn van Utah (VS) heeft een sigaarvormige wagen iets meer dan een maand geleden het snelheidsrecord voor elektrische landvoertuigen verbroken, al gebeurde dat niet op de strikt officële manier.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 12 nov. 2021 | Leestijd: 2 min

De 444 reVolt Systems streamliner, die de bijnaam ‘Little Giant’ (kleine reus) heeft gekregen, is erin geslaagd om op de bekendste zoutvlakte ter wereld het wereldrecord voor elektrisch aangedreven landvoertuigen te verbreken. Voor de aandrijving zorgde 1.152 prismatische lithium-ionbatterijen die aan een zwaar aangepast stel Tesla Model S-motoren werden gekoppeld.

Bestuurd door ene Eric Ritter, registreerde ‘Little Giant’ een gemiddelde snelheid van 322 mph (ruim 518 km/u) tijdens zijn eerste ‘run’, om amper 24 uur later nog een stuk beter te doen met een gemiddelde van 353 mph (568 km/u). Zijn absolute topsnelheid bedroeg 357 mph (574,5 km/u).

Advertentie – lees hieronder verder

Wereldrecord, maar niet echt

Little Giant

Hoewel de gemiddelde gemeten snelheid van de ‘gele sigaar’ 12 mph (een dikke 19 km/u) hoger lag dan dat die van huidige wereldrecord, is er officieel geen sprake van een verbreking daarvan. Dat komt omdat de twee pogingen elkaar binnen het uur moeten opvolgen, wat hier niet het geval was.

Het doel is niet alleen om het huidige (of vorige, zoals je wil) record aan diggelen te slagen, maar vooral om nog een pak sneller te gaan. Op de verlanglijst staat 400 mph of een kleine 644 km/u.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon