Fun

Slapen in de Scooby-Doo ‘Mystery Machine’? Het kan!

Fans van Scooby-Doo opgelet, want je kan zowaar een nachtje boeken in de ‘Mystery Machine’, het beroemde filmbusje…

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 19 jun. 2022 | Leestijd: 3 min

Scooby-Doo, de avonturen van vier jongeren (Sammy, Fred, Daphne en Vera) en hun schuchtere maar schattige hond, werd eind jaren ’60 geïntroduceerd als een tekenfilm die zo tijdloos is dat hij vandaag nog steeds op tv wordt uitgezonden. In de loop der jaren zijn er verschillende adaptaties geweest, zowel voor het kleine als het grote scherm. Door sommigen belachelijk en door anderen als cult beschouwd, laat Scooby-Doo bijna niemand onberoerd. Daarom wilde Airbnb met een speciale actie een eerbetoon brengen aan deze reeks.

Chevrolet-busje

De blauw-groene bestelwagen genaamd ‘The Mystery Machine‘ speelt een niet onbelangrijke rol in Scooby-Doo. Wat meer is: het opvallende busje – een Chevrolet Astro – bestaat echt en je kunt er zelfs in overnachten! Airbnb biedt zijn klanten namelijk de mogelijkheid om van 24 tot 26 juni het busje te huren dat werd gebruikt voor de opnames van de film in 2002. Helaas, of toch voor de Belgische fans, moet je naar Californië trekken om op z’n Scooby-Doo’s te kamperen.

Advertentie – lees hieronder verder

Mystery Machine

Zoals je ziet, is de te huren ‘Mystery Machine’ vanbinnen versierd met houten panelen en tekenen er tal van bekende accessoires present. Denk aan de lavalamp, de schelpenketting van Sammy, een tekening van hem met Scooby-Doo en zelfs een oranje televisie.

Scooby Doo

Goedkoop!

Met amper 20 dollar (19,19 euro), belastingen en fooien niet inbegrepen, heb je genoeg op zak voor één nacht met twee personen. Toegegeven, heel veel comfort wordt er niet geboden – er is bijvoorbeeld geen toilet, noch een wastafel om je op te frissen – maar die pijn wordt verzacht door enkele kleine attenties van de verhuurder. Een welkomstboodschap van Matthew Lillard bijvoorbeeld, de acteur die de rol van Sammy vertolkte.

Mystery Machine

Ook leuk: Scooby-Doo en Sammy’s favoriete gerechten (hamburgers en hotdogs) staan op het menu, evenals andere snacks. Om de Scooby-Doo-ervaring helemaal compleet te maken, moeten de avonturiers een raadsel oplossen… net zoals in elke Scooby-doo-aflevering.

Foto’s: Airbnb / Hanna-Barbera

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie