Fun

The Beast van Donald Trump ingezet voor race

De Daytona 500 mag je een beetje vergelijken met ons Belgisch Kampioenschap baanwielrennen, maar dan met snelle wagens en veel, veel meer volk. Miljoenen Amerikanen zijn er helemaal gek van. Voor hen is het niet alleen de ideale gelegenheid om vettig te eten, bier te drinken en crashes te zien (…), maar ook om – de afgelopen editie althans – Donald Trump aan het werk te zien. Te horen zelfs.

Geschreven door Joris Bosseloo | 21/02/2020

Om de iconische race op gang te brengen (niet letterlijk nemen), ging Trump met zijn imposante vloot het ovalen circuit op. Het paradepaardje van deze show was natuurlijk het presidentiële dienstvoertuig de CadillacOne, bijgenaamd ‘The Beast’. Dat ding weegt voor alle duidelijkheid ergens tussen 6,8 en 9 ton en is gespekt met meer werkende gadgets dan de gemiddelde Aston van James Bond.

Als klap op de vuurpijl mocht Trump de legendarische zin “Gentlemen, start your engines” door de luidsprekers laten knallen. Dit was de tweede keer ooit dat een Amerikaanse president die taak op zich heeft genomen. “There is no greater thrill than to join you at the world centre of racing for the 62nd Daytona 500 – so exciting,” gaf de blonde leider nog mee aan het publiek. Hij was met andere woorden enthousiast om erbij te zijn…

Advertentie

Screenshot + video: NascarAllOut/YouTube

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook